Tájékoztatás a Szellemi Tulajdon Világszervezete Védjegy, Design és Földrajzi Árujelző Állandó Bizottságának 28. üléséről

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (a továbbiakban: WIPO) Védjegy, Design és Földrajzi Árujelző Állandó Bizottságának (a továbbiakban: Állandó Bizottság) huszonnyolcadik ülésére 2012. december 10. és 14. között került sor Genfben.

Az ülésen a formatervezési mintaoltalmi eljárások alakiságainak harmonizálásáról szóló nemzetközi szerződés tervezetét (a továbbiakban: DLFT) tárgyalták meg az országok delegációi.

Az ülések során sikerült bizonyos kérdésekben továbblépni, a tervezet szövegében pedig nem jelentek meg újabb nyitott kérdések. A WIPO titkársága az Állandó Bizottság következő ülésére elkészíti majd a DLFT új munkaanyagát, mely a 28. ülésen elhangzott módosítási javaslatokat lábjegyzetben, valamint szögletes zárójelben fogja majd tartalmazni. Az Állandó Bizottság munkájának eredményét a WIPO 2013. évi közgyűlése elé terjeszti majd, és a közgyűlés dönt a diplomáciai konferencia összehívásának kérdésében.

Az Állandó Bizottság következő ülésére előreláthatóan 2013 májusában kerül sor.

2012/12/19